Laatste update

08 July, 2007 
Picture
 Gratis website teller
Picture
 Home
 Rasbeschrijving
 Baasjes
 Stamboom
 Nestje
 Pup info
 Diploma's
 Ziektes
 Foto album
 Links
Picture
 Erfelijk  Niet erfelijk

Onder het hoofdstuk ziektes worden een paar hondenziekte naar voren gebracht. Ik heb ze onder verdeeld in erfelijke ziektes en niet erfelijke ziektes. Dit zijn de standaardziektes met hun ziekte beelden, het heeft voor de rest niks met Nixi te maken, meer als info dat je daarop kan letten!

In heel de lijn van Nixi komen geen erfelijke ziektes voor zoals HD, Ed, patella. De nieuwste hype op dit momentis de DNA test L2-HGA. Hierop is Nixi niet getest met als rede dat de testen nog in de kinderschoenen staan en dat er veel fouten gemaakt worden met de bepaling. Ook nu is het heel druk met die bepalingen waardoor er geen garantie is dat jij de juiste bloedwaarde bij jou hond krijgt.

Een goed voorbeeld is van een mevrouw die na een half jaar nog geen antwoord had gekregen, hier achteraan ging bellen en de volgende dag een fax kreeg met daarop in eerste instantie een poedel. Dit was doorgestreept en er Staffordshite bull terrier van gemaakt. Ze hadden niet de moeite genomen om een net stukje papier op te sturen. Ook was het chipnummer doorgestreept en haar chipnummer met pen ingevuld.

Het spijt me ten zeerste maar als dit soort praktijken worden uitgevoerd heb ik er geen 100 Engelse Pond voor over en noem ik het geld klopperij. Zodra de test in Nederland verkrijgbaar wordt zal ik er eens over na gaan denken. Voor meer Info zie hoofdstuk erfelijk.

Picture