Laatste update

08 July, 2007 
Picture
 Gratis website teller
Picture
 Home
 Rasbeschrijving
 Baasjes
 Stamboom
 Nestje
 Pup info
 Diploma's
 Ziektes
 Foto album
 Links
Picture
 Benodigdheden  Verzorging  Voeding  Ziek ?  Basistraining  Reizen

Voeding voor uw puppy.

De energiebehoefte van een hond is gedurende de groeifase het grootst. In het eerste jaar groeit uw puppy ongeveer evenveel als een mens gedurende de eerste 14 levensjaren. Een goede en uitgebalanceerde voeding is dan ook van noodzakelijk belang. Een goede voeding bevat als hoofdbestanddeel veel vlees in plaats van plantaardige producten. En is bovendien afgestemd op de behoefte van uw puppy.

Voeding en lichaamsbeweging.

Voeding en lichaamsbeweging zijn essentieel voor het welzijn van uw hond. En zeker voor een puppy; die is speels en energiek. De hoeveelheid lichaamsbeweging die uw puppy nodig heeft, is afhankelijk van zijn ras. De levensstijl, de grootte en de levensfase van uw puppy zijn bepalend voor de voedingsbehoefte.

Geef droge voeding.

Om tandsteen en plaque onder controle te houden, heeft een hond kauwmateriaal nodig. Naast kluifjes helpt een droge voeding het gebit schoon te houden. Ook het wisselen van de tanden en kiezen wordt gestimuleerd door het kauwen op een harde voeding. Als de bek van uw puppy gevoelig is, kunt u droge voeding zacht maken door deze eerst in warm water te weken.

Als uw puppy langdurig weinig eetlust heeft, kunt u het beste even een afspraak maken bij uw dierenarts voordat u overstapt op een andere voeding.

Picture