Laatste update

08 July, 2007 
Picture
 Gratis website teller
Picture
 Home
 Rasbeschrijving
 Baasjes
 Stamboom
 Nestje
 Pup info
 Diploma's
 Ziektes
 Foto album
 Links
Picture
 Benodigdheden  Verzorging  Voeding  Ziek ?  Basistraining  Reizen

    ÑUiterlijke Verzorging.

Regelmatig borstelen en kammen is essentieel voor honden. Hierdoor worden niet alleen losse haren, vuil en parasieten verwijderd, maar de bloedtoevoer naar de huid wordt tevens gestimuleerd. Het gevolg is een gezondere en glanzende vacht. Als uw puppy het borstelen en kammen als een prettige bezigheid ervaart, zal hij snel leren rustig te staan of te zitten - iets dat ook helpt bij een bezoek aan de dierenarts. Gebruik altijd een borstel die bestemd is voor het onderhouden van de vacht van een hond. De juiste borstel is afhankelijk van de vacht van uw hond. Over het algemeen wordt gebruik gemaakt van een vlooienkam, een universeel borstel en eventueel een rubberen borstel.

ÑBaden.

Door regelmatig wassen van uw hond kunnen essentiële oliën uit zijn vacht worden gewassen, waardoor zijn vacht doffer en minder waterdicht wordt. Toch is het raadzaam uw puppy een keer te wassen voordat hij drie maanden oud is. Als hij echt heel vies is, zal hij waarschijnlijk rustig blijven tijdens het wassen.

 

Het beste kunt u uw puppy in de badkuip of de gootsteen wassen met lauw water en een shampoo specifiek voor honden. Uw puppy zal waarschijnlijk rustig blijven als u tegen hem praat en hem rustig aait, terwijl u zijn lichaam nat maakt. Na het wassen moet de shampoo goed worden uitgespoeld. Zijn kop kunt u het beste als laatste wassen, zodat uw puppy rustig blijft staan. Als er water in zijn oren komt of de shampoo in zijn ogen jeukt, zal hij onrustig worden en zich gaan uitschudden. Nadat uw puppy goed afgespoeld is, droogt u hem grondig met een handdoek. Op een warme dag kunt u hem mee naar buiten nemen en hem op een natuurlijke manier laten drogen. Anders droogt u de vacht met een föhn op een warme (niet te hete) stand. Uw puppy moet altijd helemaal droog zijn, anders kan hij onderkoeld raken.

Picture