Laatste update

08 July, 2007 
Picture
 Gratis website teller
Picture
 Home
 Rasbeschrijving
 Baasjes
 Stamboom
 Nestje
 Pup info
 Diploma's
 Ziektes
 Foto album
 Links
Picture
 Benodigdheden  Verzorging  Voeding  Ziek ?  Basistraining  Reizen

Reizen

Het reizen per trein, bus en auto op jonge leeftijd heeft tot gevolg dat uw puppy graag met u mee gaat. Laat hem eerst wennen aan korte ritten van vijf tot tien minuten. Maak de ritten geleidelijk langer totdat uw puppy zich op zijn gemak lijkt te voelen. Uiteindelijk kunt u hem meenemen voor een echte reis van ongeveer twee uur. De volgende adviezen zijn nuttig voor zowel lange als korte ritten:

Zolang een hond bij zijn familie kan zijn, is hij meestal gelukkig. Voor een hond is het prettig mee te mogen op vakantie. Bij een goede voorbereiding van de reis hoeft dat doorgaans geen probleem te zijn. Uw dierenarts is altijd bereid te helpen bij de voorbereiding.

Reist u met de auto geef dan geen eten vlak voor vertrek. Zorg wel voor vers drinkwater vóór en tijdens de rit. Eenmaal aangekomen op uw bestemming kunt u weer eten geven.

Zorg er voor dat de hond niet als een projectiel door de auto kan ‘vliegen’ als u plotseling moet remmen. Alhoewel honden graag hun neus in de wind houden, is het beter deze kans niet te geven tijdens de rit: zo voorkomt u een eventuele bindvliesontsteking. Na een paar uur rijden is het zowel voor de hond als voor de ‘baas’ goed even een luchtje te scheppen en de benen te strekken. En laat uw hond nooit alleen in de auto achter: zelfs in de schaduw kan het in de auto snel erg heet worden.

Gaat u vliegen, overweeg dan extra goed of u uw hond mee zult nemen. Vliegen betekent voor een hond enorm veel stress. Alleen bij een langer verblijf in het buitenland en bij gebrek aan alternatieven adviseren wij u uw hond mee te nemen.

Kleine honden kunnen bij een vliegreis in een speciale transportbox meereizen; grotere honden gelden als bijzondere bagage. Het is verstandig uw hond van tevoren een kalmeringsmiddel te geven om zich rustiger te voelen.

Picture