Laatste update

08 July, 2007 
Picture
 Gratis website teller
Picture
 Home
 Rasbeschrijving
 Baasjes
 Stamboom
 Nestje
 Pup info
 Diploma's
 Ziektes
 Foto album
 Links
Picture
 Benodigdheden  Verzorging  Voeding  Ziek ?  Basistraining  Reizen

Geboorte van een puppy

Een loopse teef zal na een gelukte dekking drachtig worden. Gemiddeld duurt een zwangerschap bij honden ongeveer 64 dagen. Wanneer de teef een groot nest verwacht kan de geboorte enkele dagen eerder plaatsvinden, wanneer de teef weinig puppies verwacht kan de geboorte enkele dagen later plaatsvinden. De puppies zijn de eerste tien tot vijftien dagen nog blind. Het duurt een aantal dagen voordat de ogen geheel zijn geopend. De teef zal haar puppies ongeveer drie weken lang zogen. Daarna gaan de opkomende tandjes bij de puppy's pijn doen en zal de teef het zogen steeds minder toestaan.

Moederskindje

Vanaf de geboorte tot ongeveer 3 weken zoogt de pup, en slaapt hij ongeveer 70% van de tijd. Daarna wordt de pup meer zelfstandig. De moeder stopt met het schoonlikken van de pups en het opeten van de uitwerpselen. Vanaf ongeveer 8 weken worden puppies meestal naar de toekomstige baasjes gebracht.

Sparky met al haar pups
Picture

Kleutertijd

In de kleutertijd van de pup, van ongeveer de 8e tot de 12e week, is zijn leven gericht op vier basisbehoeften: slapen, eten, behoefte doen, en spelen.

Geen kleuter meer

Hierna volgt een periode waarin de pup zijn persoonlijkheid vormt. Van ongeveer de 12e tot de 16e week zal de pup zijn onafhankelijkheid verder ontwikkelen. Zijn hersenen zijn volgroeid bij 12 weken. In deze periode wordt de relatie met zijn omgeving opgebouwd.

Puppypuberteit

Ongeveer van de 6e tot de 9e maand kan je stellen dat de pup in de puberteit is. Tussen 6 maanden en twee jaar ontwikkelen hormonen zich in zijn lichaam en kan voortplanting plaatsvinden.

De tiener (bijna een hond)

Ongeveer van de 9e maand tot de 12e maand kan je spreken van de laatste fase voor volwassenheid. Het is een lastige 'tiener' maar begint rustiger te worden en goed te reageren op de commando's van de baas. Na een jaar wordt een pup gewoonlijk een hond genoemd.

Picture
Picture