Laatste update

08 July, 2007 
Picture
 Gratis website teller
Picture
 Home
 Rasbeschrijving
 Baasjes
 Stamboom
 Nestje
 Pup info
 Diploma's
 Ziektes
 Foto album
 Links
Picture
 Behendigheid

Puppy cursus

Hondenschool domesticdog

Gevorderde cursus (A-cursus)

Hondenschool domesticdog

Behendigheid Basis

Hondenschool van der Meer

Er worden oefeningen gedaan met de pup op een uitsluitend positieve manier. Zo worden bijvoorbeeld het aandacht vragen, het zitten, het liggen, het wandelen zonder trekken en het hierkomen behandeld. Niet alleen hoe u dit verantwoord aan kunt leren maar tevens ook uit kunt breiden. De pups worden uitbundig beloond voor het gewenste gedrag. Dit gebeurt met voerbeloningen, met een vrolijke stem en met een speeltje.

Na de puppy- (of starters)cursus kunt u deelnemen aan de vervolgcursus. In deze cursus gaan we een stap verder. Handgebaren worden verder afgebouwd, voerbeloningen worden afgebouwd en oefeningen gaan geregeld los van de riem gedaan worden. Alle oefeningen uit de vorige cursus komen aan bod en daarbij komen het naar de plaats sturen, het vooruitsturen en het platliggen. De honden gaan leren meer gedragingen te laten zien voor hun beloning, of bepaald gedrag langer te laten zien. Na deze cursus bent u in staat uw hond nieuwe gedragingen aan te leren, ze uit te breiden, weet u hoe u beloningen afbouwt, weet u hoe u stresssignalen kunt herkennen en hoe u een hartstikke fijne baas kunt zijn!

Bij behendigheid - ook wel agility genoemd - is het de bedoeling dat de hond zo snel en foutloos mogelijk een parcours aflegt met een aantal toestellen. De toestellen zijn verdeeld in (hoogte)sprongen, raakvlaktoestellen, doorgangen (zoals bijvoorbeeld de tunnel) en paaltjes. Een parcours bestaat uit maximaal 20 toestellen. Bij wedstrijden bepaalt de keurmeester hoe het parcours eruit ziet, dit is dus iedere keer anders. Ook worden in een parcours vaak ‘valstrikken’ ingebouwd, om hond en begeleider op het verkeerde been te zetten. De begeleider geeft zijn hond aanwijzingen, zowel verbaal als non-verbaal, maar mag de hond en de toestellen zelf niet aanraken. U zult bij behendigheid merken, dat wanneer de hond de fout in gaat, dit vrijwel altijd een gevolg is van de aanwijzingen van de begeleider.

B-cursus

Kynologenclub Arnhem

In de B cursus wordt verder gegaan met het aangeleerde van de A cursus. Geleider en hond leren hier o.a. dezelfde oefeningen maar dan niet aangelijnd. Het zal dus veel meer eisen van de geleider/hond. Hier zal de geleider er dus duidelijk aan moeten werken om zijn/haar hond niet aangelijnd toch te laten doen wat er van hem/haar wordt verlangd.

Picture