Laatste update

08 July, 2007 
Picture
 Gratis website teller
Picture
 Home
 Rasbeschrijving
 Baasjes
 Stamboom
 Nestje
 Pup info
 Diploma's
 Ziektes
 Foto album
 Links
Picture
 Bommel & Nixi  Werpkist
Picture

Nixi Dutch-Kenstaff

&

Picture

Heer Oliver Bommel Dutch-Kenstaff

Rectangle

Geboren 24 september!

Zaterdag 8 juli 2006

Zaterdag 8 juli is mijn teefje Nixi loops geworden. Omdat ze bij de vorige loopsheid gedekt is geweest en is leeg gebleven heb ik ervoor gekozen om een progesteronbepaling uit te voeren. Bij een progesteronbepaling begin je op dag 7 van de loopsheid met het afnemen van een buisje bloed dat dan bepaald wordt in dit geval door ziekenhuis Zevenaar.

Progesteron zorgt voor een toestand waarin de eicel bevrucht kan worden en het de beste mogelijkheden heeft om zich te ontwikkelen tot een puppy.

Het bereidt het baarmoederslijmvlies voor, voor de innesteling van de tot de eerste stadium van het embryo ontwikkelde bevruchte eicel. Progesteron zorgt ervoor dat in de menstruele cyclus het proliferatiestadium overgaat in het secretiestadium. In het secretiestadium beïnvloedt progesteron ook de eventueel aanwezige zaadcellen op hun reis naar de eicel door de baarmoeder en maakt hen geschikt om de eicel binnen te dringen.

Vrijdag 14 juli 2006

Dag 7. Voor het eerst gaan we om 9:30 naar de dierenarts om bloed te laten prikken. De dierenarts doet voor hoe ik haar het beste kan vasthouden zodat hij makkelijk het bloed kan afnemen in haar voorpoot. De uitslag kan vanaf 14:00 worden verwacht. Na een paar uur wachten bel ik de dierenarts. Nee de uitslag van de test was nog niet binnen maar dierenartsassistente zal nog een half uurtje wachten dan belt ze zelf naar Zevenaar. Om 15:00 uur wordt ik terug gebeld met de mededeling dat het apparaat in het ziekenhuis kapot was en dat er iemand mee bezig was om het  te maken. Zo snel mogelijk zou het progesterongehalte bepaald worden. Ongeveer 16:30 ging eindelijk de telefoon. Het apparaat was gemaakt en Nixi haar uitslag was 1,7. Nou daar schoten we niks mee op want de waarde waar we naar op zoek zijn moet minstens boven de 10 liggen.

Maandag 17 juli 2006

Dag 10. Zo vandaag  staat er weer een wandelingetje naar de dierenarts op het programma. Om 9:30 hebben we een afspraak. Vandaag gaat het sneller in Zevenaar, om 14:00 belt de dierenartsassistente al weer op met de mededeling dat het gehalte nu was gedaald naar 1,2. Waarschijnlijk komt het door het warme weer (35 graden Celsius).

Donderdag 20 juli 2006

Dag 13. Hiep hiep hoera de waarde is gestegen van 1,2 naar 2,6. We zitten op de goede weg.

Zaterdag 22 juli 2006

Dag 15. De dierenarts had geadviseerd om pas maandag terug te komen maar ik had mijn twijfels. Dus toch maar op zaterdag nog wat bloed laten prikken. De uitslag was 7,8. Het was verbluffend maar nog niet goed genoeg.

Maandag 24 juli 2006

Nou ik hoop voor de laatste keer bloed prikken. Om 9:30 worden we bij de dierenarts verwacht. Gelukkig geeft Nixi er niet veel om dus het is zo gebeurt. Om 14:00 kunnen we weer bellen. Nadat de tijd verstreken was heb ik de dierenarts weer gebeld. Helaas hadden ze nog geen antwoord en ze zouden het ziekenhuis gaan bellen. Na ongeveer een half uurtje kreeg ik te horen dat de dierenambulance een spoedgeval had gehad en dat het bloed pas net binnen was. Het ging nog 5 kwartier duren voordat ik een uitslag kreeg. Inmiddels was het al 5 uur toen de dierenarts zelf belde. De waarde was flink gestegen naar 16,9 en ze kon gedekt worden.

Diezelfde avond zijn we naar Geldrop gereden om Nixi daar te koppelen met Bommel. Bommel is een wit bonte reu. Het heeft even geduurd maar na een tijdje zaten ze toch vast. Ongeveer 15 minuten hebben ze gekoppeld gezeten.

Dinsdag 25 juli 2006

Vanavond gaan we weer naar Geldrop. Vanwege het warme weer doen we het pas `s avonds. Alles is goed verlopen, Bommel en Nixi hebben 20 minuten gekoppeld gezeten.

Picture

Dinsdag 1 augustus 2006

De eerste week van de zwangerschap zit erop. Er is nog niks te zien, maar Nixi is ietsje wel zwaarder geworden. Voordat ze gedekt werdt woog ze 20,1 Kg nu is het 20,9 Kg.

Dinsdag 8 augustus 2006

De tweede week van de zwangerschap zit erop. Er is nog niks te zien. Haar gewicht schommelt een beetje want nu weegt ze 20,3 Kg. Mijn vrouwtje denkt dat de vorige keer niet goed gewogen is. We gaan samen op de weegschaal staan en dan trekt mijn vrouwtje haar eigen gewicht ervan af.

Maandag 14 augustus 2006

Ik ben nu 3 weken. Mijn vrouwtje en ik hebben weer op de weegschaal gestaan en ik ben nu 20 Kg. Aan mijn buik is nog niks te merken dus het is nog steeds spannend of ik uberhaupt wel zwanger ben. Bij ons in de flat zit nog een staffordje en die is ook zwanger. De eerste weken hebben we nog niets aan haar gezien maar bij de 6de week begon haar buik toch wel te groeien. Volgens mij moet ze ongeveer volgende week bevallen.

Maandag 21 augustus 2006

Het is nu 4 weken geleden en begin nu wel wat veranderingen te merken. De voorste tepels zijn al een klein beetje dikker geworden. Eind van deze week of begin volgende week mag ik een echo laten maken. Het is wel spannend hoor! Mijn gewicht is weer verder afgenomen maar dat kan ook komen omdat ik niks eet. Alleen maar lekkere dingen zoals koekjes en het eten van mijn baasje lust ik wel graag. Gewicht 19,5 Kg.

Donderdag 24 augustus 2006

Vandaag gaat het gebeuren. Om 15:00 uur hebben we een afspraak bij de dierenarts voor een echo. Eerst wordt mijn buikje helemaal kaal geschoren. Hiervoor moet ik op mijn rug liggen en dat is iets wat ik niet van plan ben. Maar na veel wostelen heeft mijn vrouwtje het toch voor elkaar gekregen. Zo dat is gebeurt nu nog even op de weegschaal: 19,5 Kg. Gelukkig ben ik niet nog meer afgevallen. Dan roept de dierenarts me naar een donker kamertje. In eerste instantie loop kwispelend naar hem toe tot de drempel. Dan wordt ik nerveus en probeer om te draaien. Helaas mislukt dit omdat mijn vrouwtje me is gevolgt. Nou dan maar weer met veel spartelen op mijn rug.

Een klets koude gel op mijn buik en nu maar afwachten. De blaas is goed te zien waarna een draaiing naar recht ook al het eerste pupje te zien is. Vlak daarbij zit ook nummer 2. Voor de rest is er aan de rechterkant niet veel te zien. Nu naar links, ook daar al snel een pupje gevonden. Even verder zoeken en dan laat nummer 4 zich ook goed zien. Alles bij elkaar hebben we dus 4 pupjes gezien. Over 2 weken gaan we nog een keer kijken!

Picture
Picture

Maandag 28 augustus 2006

Week 5 van de dracht zit er al weer op. Nu is aan de tepels goed te zien dat ik drachtig ben. Mij gewicht is ook toegenomen naar 20,3 Kg en ik eet nu weer goed. Ook het schooien gaat beter als anders. Als er ook maar een beetje met een zakje of iets gekraakt wordt staat ik naast je. Mijn stafford vriendinnetje van de flat is zaterdag 26 augustus bevallen van 5 mooie pupjes. Dus dat wordt beschuit met muisjes!

Zondag 3 september 2006

Week 6 van de dracht zit er al weer bijna op. Ik begint echt een beetje dikker te worden. Mijn buikje raakt zo goed als de vloer. Toch ben ik nog heel actief in het wandelen, soms moet ik echt wel aangemoedigt worden maar over het algemeen gaat het nog goed. Ook eet ik goed, het liefst wel lekkere dingen, maar ja dat mag natuurlijk ook wel een beetje als je drachtig bent. Misschien laten we deze week nog een echo maken en dan hopen we een foto of filmpje mee te krijgen zodat iedereen mijn pupjes kan zien.

Picture

Maandag 4 september 2006

Week 6 van de dracht zit er al weer op. Vandaag heb ik weer op de weegschall gestaan. Het was wel even schrikken want de teller bleef staan op 21,8 Kg. Ben ik toch maar liefst 1,5 Kg aangekomen in een week tijd. Van de week gaan we nog een echo maken. Hopelijk krijgen we dan een foto of filmpje mee!

Maandag 11 september 2006

Week 7 van de dracht. Vandaag zijn we weer op de weegschaal gaan staan, deze vertelde ons dat Nixi 22,4 Kg woog. Weer een 1/2 kilo erbij. Morgen gaan we naar de dierenarts voor een echo. Als alles goed gaat dan krijgen we een videoband daarvan, en zullen we proberen deze op de website te plaatsen.

Dinsdag 12 september 2006

Vandaag zijn we weer naar de dierenarts geweest. Moest ik weer op mijn rug liggen voor een echo. Gelukkig was het zo gebeurt want ik had heel stil gelegen. Op de echo waren al duidelijk de botjes en het hartje te zien. 4 pupjes zeker maar de dierenarts twijfelt over een 5de. Nu nog maar 12 dagen wachten en dan zullen we het zien!

Picture

Maandag 18 september 2006

Nog eventjes dan zit de dracht erop. Vandaag is het 8 weken. Haar buik hangt nu echt op de grond. (zie foto). We houden nu sinds kort ook haar lichaamstemperatuur in de gaten zodat de bevalling goed in kaart gebracht kan worden.

Zondag 24 september 2006

Picture

Van links naar rechts:

De bruine aan de linkerkant is het 1ste geboren dit is een reutje van 367 gram. Het witte hondje er naast heeft een zwart/bruin oog en is een teefje. Zij woog 267 gram bij haar geboorte. Het 3de hondje kwam als laatste een gestroomd teefje met een gewicht van 227 gram. Het bruine hondje wat dan komt is een reutje als 2de geboren met een gewicht van 334 gram. Het hondje wat daaronder ligt is ook een reutje en is als 3de geboren met 359 gram.

Picture

Teefje look a like Nixi

Picture

Bovenste is het eerste geboren pupje, een reutje en onderste het laatst geboren pupje, een teefje

Picture

Het 3de geboren reutje

Zaterdag 30 september 2006

Picture

Dit is het witte teefje met twee gevlekte oogjes

Picture

Twee broertjes

Picture

Moeders met al haar blagen

Picture

De eerste week zit er bijna op. Het gaat best snel ook al is het erg vermoeiend. De pups doen het goed en komen elke dag rond de 45 gram aan. Mams doet het ook goed, en wordt dan ook regelmatig door de pups geknuffeld door op haar neus te gaan liggen. (zie foto).

Picture

Donderdag 5 oktober 2006

Vannacht om 2:00 merkte ik dat er bij een hondje voor het eerst de oogjes geopend waren, vanochtend was het bij allemaal. Ook beginnen ze nu al meer een staande positie proberen te lopen. Het wordt nu al meer tijgeren dan echt dat kruipen.

Picture

Reutje

Picture

Reutje

Picture

Teefje

Maandag 9 oktober 2006

Picture

Reutje

Picture

Teefje

video van Nixi en haar pups

Vandaag en gisteren hebben de pups en moeder hun 1ste ontwormingskuur gehad. Nixi in de vorm van een pil en de pups een pasta. Echt lekker vonden ze het niet maar ja als je zo klein bent heb je weinig keus! De eerste stapjes worden ook gezet, al is het met vallen en opstaan. Hiernaast een klein stukje gefilmd met mijn digitale camera.

Dinsdag 10 oktober 2006

Picture

Dit is een grafiek waarin wordt aangegeven hoeveel gram de pupjes per dag gegroeid zijn. Pupje 2 heeft een iets snellere tussen fase gehad als pupje 3. Nu na dag 16 is pupje 3 weer zwaarder dan pupje 2. De rest wordt in een bijna mooie rechte lijn zwaarder.

Zondag 15 oktober 2006

Vandaag stond er voor het eerst pap op het menu. Alles en iedereen zat onder en het was een groot feest. Hieronder wat foto´s van dit grote festijn! Uiteindelijk heeft Nixi het meest opgegeten en alle pupjes weer schoon gemaakt!

Picture Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Maandag 16 oktober 2006

De pupjes worden al een beetje baldadiger. Daarom heb ik besloten om het tussenschotje van de werpkist eruit te halen zodat ze wat meer ruimte krijgen. Dit is een filmpje voordat ik het tussenschotje had verwijderd. Ook beginnen de tandes nu echt door te komen. Je steekt nu niet meer voor je lol je vinger tussen hun kaakjes!! Ha ha

video van Nixi en haar pups

Dinsdag 17 oktober 2006

Vandaag zijn de oma´s op bezoek geweest. Wat een groot feest. Het was zelfs zo erg dat de oma´s de pupjes in hun handtasje wel wilde meenemen! Mooi niet! Ze zijn pas 3 weken!

Picture
Picture Picture
Picture

Vrijdag 20 oktober 2006

Jaimy en Aika zijn al dikke maatjes. Ze kunnen bijna geen afscheid nemen en toch moeten ze nog 4 weken geduld hebben.

Picture

Maandag 23 oktober 2006

Picture

Het worden al echte bengeltjes. Ze beginnen nu hard te stoeien en bijten elkaar dan ook geregelt in de oren, poten of buik. Ook Nixi moet eraan geloven en wordt ook overal gebeten waar ze ook maar iets vast kunnen pakken. Ze beginnen nu ook aan uitbraak pogingen, door tegen de rand van de plank omhoog te klauteren. Sommige zijn nog iets te klein daarvoor, maar de 2 reutjes lukt het al aardig en ook Lara gaat het goed af!

Picture
Picture Picture

Maandag 30 oktober 2006

Gisteren waren de hondjes alweer 5 weken. Wat gaat de tijd toch snel! Inmiddels is de plank verhoogd, want de eerste uitbraak poging is gelukt. Het bonte reutje is al over de plank heen gekropen.

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Donderdag 2 november 2006

Om alvast aan en bench te wennen hebben we vandaag de benchtraining gedaan. Ze vonden het allemaal wel een geslaagd plan en na het een en ander onderzocht te hebben, zijn ze met z´n alle lekker gaan slapen.

Picture

Nixi met haar pups in de bench

Picture

Bentley met zijn broertje Bommel Jr

Picture

Bentley en Aika hebben al en plekje gevonden

Picture
Picture

Lara met Bentley

Picture

Aika met Bommel Jr

Picture

Ook Lara en Einstein liggen goed

Picture

Allemaal op een hoopje behalve Bommel Jr, die was zijn moeder nog aan het vervelen

Vrijdag 3 november 2006

Vandaag gaan de pupjes hun eerste enting halen. Met z´n alle naar de dierenarts, het zal een feest worden. met z´n alle in een grote wasmand. Natuurlijk probeerde Bommel Jr te ontsnappen maar helaas voor hem is het niet gelukt. Ook hij kreeg die prik in zijn nek. Iedereen is gezond verklaard!

Maandag 6 november 2006

Vandaag zijn de pupjes alweer 6 weken. De tijd komt nu echt heel snel dichterbij dat ze moeten gaan verhuizen.

Zaterdag 11 november 2006

Bijna alle hondjes hebben een baasje gevonden behalve Bommel Jr. Bommel Jr. is een reutje dat heel speels is maar soms ook een doerak. Hij gaat graag op onderzoek uit. Hij is wit met bonte vlekken. Echt een hele lieve schat!

Picture
Picture Picture
Picture

Zondag 19 november 2006

Vandaag is bentley opgehaald. Het afscheid nemen was moeilijk, maar het was een gerust stelling dat hij een leuk baasje gekregen heeft. Hij heeft het prima naar zijn zin en heeft daar de buurt al onveilig gemaakt.

Maandag 20 november 2006

Maandag 20 november heb ik Einsteintje moeten laten inslapen. Hij was heel erg ziek en kon echt niet meer beter worden. RIP Einsteintje. We houden van je!!

Dinsdag 21 november 2006

Vandaag was het Aika´s beurt om te vertrekken. Met z´n alle in de auto op naar Horst. Dat was lachen gieren brullen. Nixi, Aika, Bommel, Lara en ik op de achterbank en Sander rijden. Nadat we waren aangekomen is eerst de hele woonkamer geinspecteerd door de pupjes. Gelukkig is hij goed bevonden en had Aika al snel haar bench gevonden. Daar lagen allemaal speeltjes op haar te wachten. Het was echt een groot feest!! Helaas kwam daar om 16:00 uur een eind aan want toen gingen wij terug naar Arnhem.De twee die weer mee moesten waren bek af en die hebben we de hele avond niet meer gehoord.

Woensdag 22 november 2006

Woensdag heb ik voor het eerst weer 6 uurtjes gewerkt. Lara en Bommel zijn nog bij ons. Die hebben zich voorbeeldig gedragen door niet mijn hele huiskamer te slopen maar dit te laten bij een paar onderzetters van kurk.

Dinsdag 28 november 2006

Vandaag hebben de baasjes van Lara haar opgehaald. Ik moet zeggen dat het nu wel rustig is in huis met alleen Bommeltje en Nixi. Bommel heeft vannacht in zijn eentje goed geslapen. Om 6:00 uur werd hij wakker en heb ik hem wat te eten gegeven. Daarna is hij weer in slaap gevallen tot 9:00 uur.

Woensdag 6 december 2006

Afgelopen zaterdag zijn we naar Geldrop geweest om de stamboom van Bentley te brengen. Wat is dat een leuk kereltje geworden. Een knappe jongen waar je spontaan verliefd op wordt! Helaas was ik mijn fototoestel vergeten maar van de week zou hij nog een keertje bij ons langs komen, dus de foto´s volgen.

Picture
Picture

Toen was het tijd om weer eens een bezoekje te brengen aan Horst. Ook de stamboom van Aika was binnen, dus een reden om nog eens bij mijn kleine hummeltje te gaan kijken. Inmiddels is Bommeltje goed gewend aan auto rijden dus dat is geen probleem. Hij begint het zelfs saai te vinden daardoor gaat hij meteen lekker op de achterbank liggen slapen. Maar goed, aangekomen in Horst worden we spontaan begroet door Aika. Ze lijkt nu nog meer op Nixi dan toen ze bij ons weg ging. Gelijk zijn de pupjes aan het spelen gegaan en niet meer opgehouden totdat wij weer naar huis gingen. Aika dacht hiervan moet ik profiteren want met andere hondjes kan ik niet zo wild spelen als met Bommeltje. Die beginnen meteen te piepen als ik ze in hun wangen en oren bijt!

Picture

Bommeltje nog even knuffelen met Jaimy en dan gaan we weer naar huis!

Picture
Picture